Bokcirkeln

Tisdag den 26 November träffas vi igen, Kl:16:00 på Hotell Anemi.

Senaste träffen diskuterades Berthil Åkerlunds bok om, Denis Mukwege: En levnadsberättelse

"Boken vi läste var intressant, en fantastisk man, men författaren hoppade mellan olika år vilket ibland var lite svårt att hänga med på"

Denis Mukwege – doktorn som vägrar låta sig tystas

Hösten 2012 utsattes den kongolesiske läkaren och människorättsaktivisten Denis Mukwege för ett mordförsök. Attentatet kastar ännu mörka skuggor över doktorns vardag och han lever som en fånge på sitt eget sjukhus. – Jag känner mig fortfarande hotad till livet och räknar med att leva så här ett par år till – åtminstone fram till nästa val, säger han. Hämtat från Amnesty Press.

Föreslagen ny bok att läsa inför nästa träff blev "Bittert arv" av Kiran Desai men det visade sig vara väldigt svårt att få tag på den.

Nytt förslag är därför,

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson

»"Jag heter inte Miriam" är i första hand en roman om identitet, om skuld, om gränserna för vad som går att minnas och tala om - och om hur gränserna ändå efterhand går att töja på. Det är också en roman om svensk aningslöshet. Men framförallt är den en detaljerad, vardagsrealistisk skildring av koncentrationslägerverkligheten. Axelsson är ypperlig på att förmedla kroppskänslor, ångestens fysiska uttryck, och hon väjer inte för något.»

Alla är välkomna den 26 November för att diskutera ovanstående bok.

14 nov 2019

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery