Bokcirkeln

Bokcirkeln träffades den 7 april på hotell Anemi. 

Vi diskuterade boken vi läst, SWEDE HOLLOW av Ola Larsmo, "Swede Hollow är ett lågmält och innerligt porträtt av svenskarna i den nya världens slum, och en bekräftelse av romansens styrka som konstform" DN Boken handlar om en brokig skara svenskar som emigrerat till USA.

Vi som läst boken gav den en klar 7:a. Intressant bok om våra emigrerade förfäder.

Till nästa träff som bestämdes till den 5 Maj, också på Anemi hotell, kl:15:00, ska vi läsa Jodi Picout´s bok, Små stora saker. Föreslagen av Clary Erlandsson.

"Mästerlig." The Independent

Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn, Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.

 

Inför höstsäsongen beslutade vi också att läsa Bertil Åkerlunds bok, "En levnadsberättelse" som handlar om Denis Mugwege, som fick Nobels fredspris 2018. Aina Osswalds förslag.

Denis Mukwege är läkaren som har nått världsberömmelse för sitt arbete med de kvinnor som utsatts för grovt sexuellt våld under det utdragna krig som i decennier plågat befolkningen i östra Kongo. Arbetet har gett honom många vänner men också mäktiga fiender: senast 2012 utsattes han för ett mordförsök. Denis Mukweges liv har aldrig saknat dramatik.

Datum för första träffen efter sommaren återkommer vi om.

Alla är välkomna till vår bokcirkel. Hör gärna av er till Christel så vi vet hur många som kommer.

christel.carlborg@live.se

8 Apr 2019

Go back to top