Bokcirkel 26 November 2019

Några bokentusiaster träffades på hotell Anemi för att diskutera boken, "Jag heter inte Miriam" av Majgull Axelsson. Majgull bjuder på en omvälvande resa genom krigets Europa och efterkrigstidens Sverige. Vi får följa en romsk kvinna som antar namnet Miriam och identiteten av en judinna för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück där romer stod allra längst ner i rangordningen bland fångarna.

När hon sedan kommer till Sverige med de Vita bussarna behåller hon namnet och gör allt för att dölja sitt förflutna. Hennes hem och familj är skött till perfektion, hennes utseende är alltid välordnat och hon är korrekt, lugn och välformulerad i allt hon gör. Men under den perfekta ytan döljer sig den stora hemligheten.

En bok som man inte kan sluta läsa och Majgull Axelsson är en mästare på att bjuda på tårdrypande berättelser.

Det här var sista träffen för säsongen. Nu tar vi paus till våren då vi hoppas på att komma igång igen.

Vi har beslutat att inför vårsäsongen läsa boken Längtans ö av Viktoria Hislop.

Boken handlar om Alexis Fielding, som åker till Grekland för att söka sanningen om sin mors historia, en sanning som alltid hållits dold för henne. Hon behöver också reda ut sin egen tillvaro - är pojkvännen rätt för henne, och vad ska hon göra med resten av sitt liv?

Resan tar henne till en ö utanför Kretas kust. Ön var förut en spetälskekoloni, dit drabbade skickades i exil, utan hopp om att få återvända. Snart visar det sig att ön präglat Alexis släkts kvinnor i flera generationer. Hon dyker allt djupare in i familjens hemligheter och inser att deras historia, misstag och mod kan påverka hennes egen framtid.

Victoria Hislops roman Längtans ö är en gripande berättelse om hjältemod, svek och passion. Och om en kärlek som överlevde allt.

Viktoria Hislop har skrivit många bra böcker men är fortfarande ganska okänd för oss Svenskar och Längtans ö är den enda som hitills är översatt till Svenska. Hennes mest intresanta bok, för oss Cypern-Svenskar är annars "The sunrise" som handlar om Famagusta och det som hände några vanliga familjer, vid Turkarnas invasion. Tyvärr finns den ännu bara på Engelska.

Ni som tycker om att läsa böcker, kom gärna med i vår bokcirkel och föreslå och diskutera böcker.

Alla är välkomna och vi återkommer med datum för uppstarten i vår.

 

27 nov 2019

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery