ÅRSMÖTE

Årsmöte i SviP planeras att hålla utomhus vid bouleplanen tisdag den 27 oktober kl 16.00, inbjudan och mer information kommer inom kort. 

1 och 28 oktober är public holidays. Banker, myndigheter och skolor är stängda. Vissa affärer kan också ha stängt så kolla upp detta innan ni åker och handlar. Boka bord om ni ska ut och äta då alla Cyprioter är lediga. 

1 oktober är Cyperns självständighetsdag.

Efter ett fyra års gerillakrig (1955-1959) mot britterna blev Cypern ett självständigt land. Cypern var en koloni i det brittiska imperiet från 1878 fram till 1960.
Nationaldagen firas med festivaler på skolor och med en stor militärparad, som äger rum i huvudstaden Nicosia.

28 oktober är Grekisk nationaldag.

Den 28 oktober är den s.k OXI-dagen. OXI betyder nej. Man firar att den här dagen 1940 sa Ioannis Metaxa nej till italienarna - vi kapitulerar inte! Hellre krig än att vara slavar till ett annat land.

Cypern är det enda land som har kartan över landet på sin flagga, i gult (färgen på koppar, som Cypern var känd för tidigare och tog sitt namn från:. Couprum (koppar på latin) Kipros (Cypern på grekiska) På kartan finns också två kvistar från ett olivträd, som symboliserar fred.

29 sep 2020

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery