Reportage Ambassadörsmiddag 25 okt

STORT KALAS PÅ GUSTOSOS

Fredagen den 25 oktober avåt 80-tal personer, både medlemmar av SviP och gäster, tillsammans en formidabel Meze på Gustosos Restaurang. Speciella gäster var ambassadör Klas Gierow och hans hustru Catherine.

       mini-img-7025.jpg         mini-img-6992.jpg

Kvällen började med mingel vid kvart i sex-tiden så stämningen var hög redan när mezen började serveras vid 7-tiden. Gustosos meze är varierad, smakrik och mycket, mycket riklig. Maina hälsade välkommen och meddelade att föreningen nu har över 100 medlemmar.

      mini-img-7011.jpg          mini-img-7015.jpg

Under middagen höll ambassadören ett mycket uppskattat anförande där han berättade om sitt uppdrag som svensk representant på Cypern och om de frågor som är viktiga i samarbetet. Klas Gierow betonade speciellt de kulturella, politiska och ekonomiska områdena som är centrala för det svensk-cypriotiska samarbetet. Ambassadör Gierow pratade också om fredsprocessen och gasfyndigheterna utanför kusten. Anförandet byggde till del på de frågor som vi skickat in i förväg. Utöver dessa bereddes middagsgästerna chansen att ställa ytterligare frågor i anslutning till själva anförandet.

     mini-img-7032.jpg           mini-img-7063.jpg

Stämningen var hög och uppslupen och mezerätterna fortsatte att komma. Ingen gick hungrig från bordet. Hela församlingen samlades till ett stort tack till Maina för att hon med sin energi fått till stånd denna förträffliga förening med så många aktiviteter, publicerade på hemsidan. Tacket inkluderade det faktum att hon driver och ordnar mycket av det vi får ta del av själv. En skål utbringades för Maina och hon fick en stående applåd.

   mini-img-7054.jpg            mini-img-7050.jpg

Vi tackar för en trevlig kväll i fin miljö och ser fram emot nästa inbjudan till novembermiddagen fredagen den 22 november.

   mini-img-7034.jpg            mini-img-7023.jpg

27 okt 2013

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery