Reportage Ambassadörsmiddag 25 okt

STORT KALAS PÅ GUSTOSOS

Fredagen den 25 oktober avåt 80-tal personer, både medlemmar av SviP och gäster, tillsammans en formidabel Meze på Gustosos Restaurang. Speciella gäster var ambassadör Klas Gierow och hans hustru Catherine.

       mini-img-7025.jpg         mini-img-6992.jpg

Kvällen började med mingel vid kvart i sex-tiden så stämningen var hög redan när mezen började serveras vid 7-tiden. Gustosos meze är varierad, smakrik och mycket, mycket riklig. Maina hälsade välkommen och meddelade att föreningen nu har över 100 medlemmar.

      mini-img-7011.jpg          mini-img-7015.jpg

Under middagen höll ambassadören ett mycket uppskattat anförande där han berättade om sitt uppdrag som svensk representant på Cypern och om de frågor som är viktiga i samarbetet. Klas Gierow betonade speciellt de kulturella, politiska och ekonomiska områdena som är centrala för det svensk-cypriotiska samarbetet. Ambassadör Gierow pratade också om fredsprocessen och gasfyndigheterna utanför kusten. Anförandet byggde till del på de frågor som vi skickat in i förväg. Utöver dessa bereddes middagsgästerna chansen att ställa ytterligare frågor i anslutning till själva anförandet.

     mini-img-7032.jpg           mini-img-7063.jpg

Stämningen var hög och uppslupen och mezerätterna fortsatte att komma. Ingen gick hungrig från bordet. Hela församlingen samlades till ett stort tack till Maina för att hon med sin energi fått till stånd denna förträffliga förening med så många aktiviteter, publicerade på hemsidan. Tacket inkluderade det faktum att hon driver och ordnar mycket av det vi får ta del av själv. En skål utbringades för Maina och hon fick en stående applåd.

   mini-img-7054.jpg            mini-img-7050.jpg

Vi tackar för en trevlig kväll i fin miljö och ser fram emot nästa inbjudan till novembermiddagen fredagen den 22 november.

   mini-img-7034.jpg            mini-img-7023.jpg

27 Oct 2013

Go back to top