Bowls

Obs! denna aktivitet ersatt av Boule, samma tid Hotell Anemi.

Ansvariga, Aina och Bengt Osswald.

Intresseanmälan till ab.osswald@gmail.com eller ringa Aina tel 99064941 alt. till hemsidan, ange Bowls som Ämne. 

Bowls spelas på en bana med konstgjort underlag, oftast syntetisk matta, som är ca 1,8x15m. Spelet spelas utomhus hela året i Paphos. Det spelas med assymetriska klot med en diameter på knappt 15 cm, vilka på grund av sin ojämna viktfördelning inte rullar rakt utan "curlar". Kloten skall rullas på banan och placeras så nära ett litet målklot, kallat "jack", som möjligt. Man spelar singel eller i lag med 2,3 eller 4 spelare. Poängberäkning som i curling. Googla gärna på "bowls", för att läsa om reglerna, som är enkla.

Vi har nu reserverat banor hos Aliathon hotell, Theas Aphrodite Avenue , torsdag 27/3 kl. 10.00 - 12.30. Kostnaden är, efter förhandling, 6 euro/spelare för bana och klot. Varje spelare måste bära skor med slät sula. Klot finns på hotellet för max 15 spelare. Efter spelet kan vi träffas i hotellet's cafeteria.
Det vore trevligt om vi kunde få igång en bowlsektion, som kanske kunde utmana engelsmännen på sikt. Få svenskar har spelat bowl, men med litet träning borde det kunna gå bra. Vi har tills vidare bokat 4 torsdagar för att komma igång. Dessutom skall vi försöka få tag i en engelsk instruktör, men om inte det går till första torsdagen, får vi försöka ändå. Reglerna är, som sagt, enkla.

Aina & Bengt Osswald

Bowls vårstart måndagen 16 mars kl 10.00 Aliathon hotel

Vårsäsongen är här och därmed kan vi börja med vårt bowlspel. Avsikten är att gå över till boule, när Anemis banor blir färdiga, men tills vidare kör vi vidare med bowls så att vi inte blir för ringrostiga. Alltså, banor är bokade måndag 16/3 på Aliathon hotel 

kl. 10-12.00. Att hyra bana och klot kostar som tidigare 6 Euro/person. De som är intresserade kan ringa Aina 99064941senast söndag 15/3, så vi får en uppfattning om intresset.

Hälsar

Aina & Bengt

Bowlomgången 21/4 fick ett mindre antal deltagare än vanligt p.g.a. konkurrerande golf. Nu tar vi nya tag och hoppas på många deltagare 28/4 kl. 09.45. Samling i receptionen på Aliathon hotell. Pris som vanligt för klot och bana 6 Euro/person. Efter spelet tar dom som vill något att dricka i bowlklubbens lilla lokal. Det verkar vara självkostnadspris som gäller. Där finns också utrymme för att analysera, tillsammans med övriga medspelare, klotens curlande och den egna och andras spelförmåga.(Lämna tom)

 

Vi finns på facebook

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napas hemsida

 

 

Vädret Pafos

site search by freefind advanced

Välkommen till föreningen SviPs hemsida 

Obs! för att anpassa Hemsidans bild till din skärm, tryck Ctr +/-

Bilder i reportage etc kan förstoras genom att klicka på bilden

Bilagda dokuments öppnande i olika sidor, hanteras genom att klicka på aktuell fil och sedan välja läsa on-line eller spara, för att sedan öppna.

Under rubriken Hem finner du mer om föreningen bl a dess syfte och målsättning. 

Annonsörer

Cyprus Living and West Coast Property Sales and Rentals är auktoriserade fastighetsmäklare på Cypern med inriktning på den skandinaviska marknaden. Vi marknadsför, hyr ut och säljer bostäder på Cypern. Vi har specialiserat oss på begagnade fastigheter som har lagfart, Title Deeds, viktigt här på Cypern. Du kan tryggt köpa från oss. Vi sätter kunden i centrum och ger exempelvis alltid våra kunder fullt stöd och support under hela inflyttningsfasen. Besök gärna vår hemsida för kontakt och vidare information om vårt utbud mm.

PEACEFUL TOUCH

Erbjuder Svip medlemmar även under år 2020 20% rabatt på sina behandlingar.

 

Tsangarides Winery